Steeds meer komt het besef bij overheden dat met circulair inkopen veel duurzame, financiële en innovatieve voordelen zijn te behalen. Alleen al gemeenten, provincies en waterschappen kopen jaarlijks voor €50 miljard in, waardoor grote kansen tot verbetering aanwezig zijn. Het expertisecentrum aanbesteden PIANOo organiseert daarom, in samenwerking met de Green Deal Circulair inkopen en Platform31, de werkconferentie circulair inkopen voor decentrale overheden op 7 april 2016. Deze werkconferentie is bedoeld voor projectleiders, opdrachtgevers, inkopers en duurzaamheidsadviseurs van gemeenten en andere decentrale overheden, die na afloop van deze dag met de implementatie aan de slag kunnen gaan.

Regelmatig is te horen dat de overheid het goede voorbeeld moet geven, maar in de praktijk nog achterblijft als het gaat om duurzaam en/of circulair inkopen, (Bron: https://www.oneworld.nl/groen/overheid-koopt-liever-goedkoop-dan-duurzaam) en liever gaat voor korte termijn voordelen.

Toch zijn er veel bewegingen gaande. De provincie Utrecht stelt bijvoorbeeld dat over pakweg 10 jaar circulair inkopen de norm zal zijn (Bron: https://www.pianoo.nl/provincie-utrecht-over-tien-jaar-is-circulair-inkopen-norm) en dit ondanks het feit dat het nu nog veel werk met zich meebrengt.

Het is in ieder geval goed nieuws om te kunnen melden dat de werkconferentie circulair inkopen voor decentrale overheden zich volgens PIANOo mag verheugen in een zeer grote belangstelling.

Hieruit spreekt dat dit onderwerp leeft en actueel is bij de inkopers en andere opdrachtgevers bij gemeenten en andere decentrale overheden.

Meer informatie:
https://www.pianoo.nl/actueel/agenda/werkconferentie-circulair-inkopen-voor-decentrale-overheden