Boven Amsterdam ligt het Ilperveld. Het uitgestrekte veenweidegebied lijkt met haar vele sloten en eilandjes op een groen Venetië. Het contrast met de drukte van de stad kan niet groter zijn. Hier ruist de wind door het riet, klinkt het geroep van weidevogels en ruik je de zoete geur van bloeiende oeverplanten. Geen wonder dat mensen hier graag komen. De allerbeste manier om het Ilperveld te ontdekken is op het water. Wie hier ooit een vaartocht heeft gemaakt, zal het nooit meer vergeten.

Recent heeft Landschap Noord-Holland het bezoekerscentrum in het Ilperveld wegens bezuinigingen moeten sluiten. Dankzij de inzet van vrijwilligers is onder andere de verhuur van fluisterboten nog steeds mogelijk en kunnen bezoekers rondvaren in het Ilperveld. De (elektrische) fluisterboten zijn milieuvriendelijk en produceren geen geluid. Ideaal om dieren van dichtbij te bewonderen. Het onderhoud van de boten wordt grotendeels gefinancierd vanuit de verhuuropbrengsten, maar de inkomsten zijn niet toereikend voor de komende vervanging van 5 accu’s. De nieuwe oplaadbare accu’s kosten in totaal € 5.000,-.

Doe mee en ontvang 2 uur fluisterboot varen in het Ilperveld!
Landschap Noord-Holland doet een beroep op iedereen die van het Ilperveld geniet om op om een donatie te doen, zodat de boten in de vaart kunnen blijven. Wie 75 euro of meer sponsort, ontvangt als tegenprestatie een tegoedbon voor 2 uur gratis fluistervaren in het Ilperveld. Via http://www.landschapnoordholland.nl/sponsoreenaccu kunnen mensen direct online een donatie doen. Men kan uiteraard ook een donatie overmaken op rekeningnummer IBAN NL28 RABO 0119 139510 o.v.v. Accu’s fluisterboten.

Als regelmatig gebruiker van fluisterboten produceerden de mensen van Bureau MVO bovenstaande video-oproep kosteloos als bijdrage aan deze actie.