Mét en voor mensen gaat DEEL woningen en wijken realiseren die zich aanpassen aan en anticiperen op wat zij kunnen, willen en nodig hebben. Deze woningen en wijken noemt DEEL empathische woonomgevingen.

Vanuit deze visie richt DEEL zich op wetenschappelijk én praktijkgericht onderzoek dat echt bijdraagt aan het verhogen van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en samenredzaamheid om langer thuis blijven wonen mogelijk te maken met aandacht voor behoud van kwaliteit van leven.

Dit doet DEEL door samen op te trekken in het ontwikkelen van een slimme woonzorgomgeving en vermenigvuldigen van shared resources. Het gaat hierbij om multidisciplinaire projecten die bijdragen aan het mensgericht en toekomstgericht inzetten van sociale, ruimtelijke en technologische mogelijkheden. In deze projecten, genaamd ‘Empathic Livinglabs’, doen professionals vanuit verschillende vakgebieden onderzoek naar dat wat werkt. Dit gebeurt met en in zorginstellingen, woningcorporaties en vooral samen met bewoners. Labs die zich kenmerken door de actieve, innovatieve samenwerking in de hele keten van wonen, zelfstandig met of zonder ambulante zorg tot aan intramuraal wonen. Aan de verschillende projecten zijn een aantal PhD trajecten verbonden en werken studenten, als professional van de toekomst, mee.

Bureau MVO denkt mee over de communicatie en events van DEEL, en ontwikkelt podcasts en video’s, zie bijvoorbeeld hier https://deelacademy.nl/kennisbank/