Op 14 april 2016 vond de Innovation Expo plaats op en rond het Amsterdamse IJ. Het evenement staat in het teken van de Sustainable Urban Delta. Van het creëren van megasteden tot het mogelijk maken van meer duurzaam gebruik van onze stadskernen. De vraag is: hoe zien wij de toekomst van onze steden?

Duizenden ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers en innovatieve burgers kwamen in Amsterdam bij elkaar voor nieuwe ontmoetingen en om (de opschaling van) innovatieve projecten te versnellen. Ontwikkelingen zoals creatief gebruik van afval voor het maken van nieuwe producten zoals bijvoorbeeld geprinte huizen en bouwmaterialen, en innovaties op het gebied van water- en energiebesparing en duurzame bouw waren ook volop aanwezig op de expo. Daarnaast was er onder meer ook aandacht voor vraagstukken op het gebied van energie, afvalbeheer, hergebruik, waterbeheer, voedselvoorziening, zorg, mobiliteit, transport en logistiek, circulair bouwen, ict, robotica, personalized medicine, biobased producten, sociale innovaties en natuur. Ook waren er diverse initiatieven aanwezig zoals onder andere NL Circular Hotspot, dat Nederland zal profileren als het land waar de circulaire economie daadwerkelijk vorm krijgt. En bijvoorbeeld Holland Contech dat matchmaking in de bouw realiseert ten behoefte van meer innovatie.

Het team van Bureau MVO was hier vanzelfsprekend bij. Niet alleen om veel bekende innovators uit ons netwerk weer eens persoonlijk te ontmoeten, maar ook om nieuwe contacten te leggen en nieuwe innovaties te bekijken. Zo waren wij op de Innovation Expo met camerateams op pad om diverse mensen te interviewen en innovaties in beeld te brengen, zoals voor het Kunststof Keten Akkoord van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze video’s en foto’s zullen voor diverse publicaties en presentaties worden gebruikt, zowel online als offline.

Waarom brengen wij dit in beeld? Met video is het mogelijk om kernachtig het hoe en waarom van een innovatie over te brengen. Zo kunnen anderen enthousiast worden hierover en ook aanhaken om de innovatie verder tot stand te brengen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij ketensamenwerking, zowel binnen de keten als cross-sectoraal, waar steeds vaker samenwerking moet ontstaan om de verschillende gemengde afvalstromen beter te kunnen benutten. Hieraan willen de mensen van Bureau MVO graag ons steentje bijdragen.

Het event was zeer inspirerend en er hing een dynamische sfeer. Ons team heeft erg genoten van deze dynamische dag!